Our Work

A Threshold Into

The Future of Communication

At this leading network provider’s new innovation center in Boston, an immersive sensory experience provides inspiration for ingenuity.

VERIZON RECOGNIZED A UNIQUE OPPORTUNITY TO ENGAGE THEIR COMMUNITY AND THE CITY AT LARGE IN A SETTING THAT WAS AS BIG, BOLD, AND ICONIC AS THEIR BRAND.

Opportunity: A pioneer in communication technology, Verizon delivers cutting-edge solutions to a global community of customers. For the company’s new innovation center located in Boston’s Hub on Causeway entertainment district, Verizon tasked ESI with designing building-wide installations that would leverage their technical platforms and express their brand innovation while inspiring ingenuity, attracting talent and partnerships, and distinguishing this new building on the Boston skyline.

Solution: ESI identified four key areas of the building with the greatest potential to deliver an unforgettable experience: the exterior, the entrance, the main lobby, and the workfloor-specific Sky Lobby. These activations are intended to captivate people at key touchpoints and inspire them to continue their journey through the various spaces. Ultimately, each design weaves together to tell a holistic story that invites people to engage with Verizon’s innovative impact and feel empowered to share their own groundbreaking ideas.

Result: On the building’s exterior ‘crown,’ color patterns project across Boston, enticing people with vivid stories about local activities and special events, from holidays like Patriot’s Day, to Boston Celtics games at the TD Garden. As people approach the exterior canopy of the building, they are welcomed by bespoke lighting and dynamic sensors that respond to their movement. The canopy lighting is synchronized with a responsive LED media canvas inside the main lobby that manifests the innovative energy of Verizon and invites people into an experience that celebrates creativity. At the Sky Lobby, which serves as the entrance to workfloors for Verizon employees and guests, acoustic panels and integrated surround speakers create an immersive auditory threshold. Employees and guests register a new sound atmosphere when they cross this threshold on their way to the workfloors, with soundscapes that leverage Verizon’s distinct sonic brand providing a unique and playful experience.

Experience Design

Concept

Content

Data Visualization

Media

Software

Exhibits

Games

Graphics

Interiors

Sound

Staff Training

Systems

Wayfinding

Activities

Identity

Production

Each design weaves together to tell a holistic story that invites people to engage with Verizon’s innovative impact and feel empowered to share their own groundbreaking ideas.

Related Work

Verizon Innovation Center at The Hub on Causeway

Boston, MA • 2022

A Threshold Into

The Future of Communication

At this leading network provider’s new innovation center in Boston, an immersive sensory experience provides inspiration for ingenuity.

VERIZON RECOGNIZED A UNIQUE OPPORTUNITY TO ENGAGE THEIR COMMUNITY AND THE CITY AT LARGE IN A SETTING THAT WAS AS BIG, BOLD, AND ICONIC AS THEIR BRAND.

Opportunity: A pioneer in communication technology, Verizon delivers cutting-edge solutions to a global community of customers. For the company’s new innovation center located in Boston’s Hub on Causeway entertainment district, Verizon tasked ESI with designing building-wide installations that would leverage their technical platforms and express their brand innovation while inspiring ingenuity, attracting talent and partnerships, and distinguishing this new building on the Boston skyline.

Solution: ESI identified four key areas of the building with the greatest potential to deliver an unforgettable experience: the exterior, the entrance, the main lobby, and the workfloor-specific Sky Lobby. These activations are intended to captivate people at key touchpoints and inspire them to continue their journey through the various spaces. Ultimately, each design weaves together to tell a holistic story that invites people to engage with Verizon’s innovative impact and feel empowered to share their own groundbreaking ideas.

Result: On the building’s exterior ‘crown,’ color patterns project across Boston, enticing people with vivid stories about local activities and special events, from holidays like Patriot’s Day, to Boston Celtics games at the TD Garden. As people approach the exterior canopy of the building, they are welcomed by bespoke lighting and dynamic sensors that respond to their movement. The canopy lighting is synchronized with a responsive LED media canvas inside the main lobby that manifests the innovative energy of Verizon and invites people into an experience that celebrates creativity. At the Sky Lobby, which serves as the entrance to workfloors for Verizon employees and guests, acoustic panels and integrated surround speakers create an immersive auditory threshold. Employees and guests register a new sound atmosphere when they cross this threshold on their way to the workfloors, with soundscapes that leverage Verizon’s distinct sonic brand providing a unique and playful experience.

Each design weaves together to tell a holistic story that invites people to engage with Verizon’s innovative impact and feel empowered to share their own groundbreaking ideas.